IMG 2147
09. juni 2023

Øk effektiviteten til AI med C.R.E.A.T.E - rammeverket!

Re:Media leter alltid etter teknologi og metoder som forbedrer hverdagen, og vi har lenge jobbet med kunstig intelligens som kan øke effekten av våre kunders kampanjer. Men, det er først i år vi ser reell verdiskapning knyttet til bruk av KI/AI i våre leveranser og drift. Her gir Zuriel et innblikk i et rammeverk, C.R.E.A.T.E metoden, som vi har testet ut den siste tiden

Det krever kunnskap for få det du ønsker ut av en KI/AI-interaksjon. Du må være presis i hva du spør om, og forstå gangen i dialogen mellom deg selv og applikasjonen. Så det er ikke bare-bare å lage gode KI/AI-promter. Men, med et godt metodeverk og mye øving, kan man gjøre mange relevante oppgaver mer effektivt enn tidligere. Med C.R.E.A.T.E metoden kan man for eksempel:

  • Finne nøyaktige løsninger for problemer i koder
  • Finne vinkler for kreative analyser
  • Hjelpe deg med research for å lage strategien din
  • Lage et manus for presentasjon som er nøyaktig x antall minutter


Og, selv om det kanskje ikke har så mye med mediebyråleveranser å gjøre, så kan du lage en perfekt 5-dagers timeplan for ditt besøk til den franske riviera nå i sommer 😉

C.R.E.A.T.E-metoden

C - Character: Når du samhandler med AI, tenk over hvilken karakter den skal etterligne. Ønsker du den å snakke som Sokrates, David Ogilvy eller kanskje en ekspert på et spesifikt felt med x antall år med erfaring?

R -
Request: Klarlegg hva du spør AI om og hva målet ditt er. Ønsker du et svar på en vennlig e-post? Eller kanskje du vil ha oppskriften på en glutenfri, vegansk sjokoladekake?

E - Example: Gi AI noen eksempler på hva du leter etter eller ønsker. Kan du mate den med tone of voice fra en e-post som den skal etterligne?

A - Adjustments: Husk at ChatGPT er en chatbot, ikke en søkemotor. For å få mer nøyaktige svar, er det viktig å gi den ekstra informasjon eller presisere spørsmålet ditt underveis.

T - Type of output: Definer hvordan du ønsker at svaret skal presenteres. Vil du ha avsnitt, punktlister, tabeller eller grafer? Skal svaret være kort på 10 ord eller mer utfyllende på 300 ord?

E - Extra: Legg til din personlige touch for å forbedre AI-ens ytelse. Hvordan kan du ta den fra 90% “bra nok" til noe som virkelig imponerer og virker autentisk til deg?

Dette kan tilpasses etter dine behov. Noen ganger kan du hoppe over trinn, blande dem sammen eller bruke hele sulamitten!

Håper dette rammeverketet vil hjelpe deg med å få enda bedre resultater med KI/AI

Relatert