Mariusd
14. november 2023

Schjærven-byrå sikter mot ny rekordomsetning: - Jobber med hjertet utenpå drakta

Med flere nye kunder på vei inn døren ligger omsetningen til Re:Media an til å passere godt over en halv milliard kroner inneværende år.

Parallelt med etableringen av det nye mediebyrået til to av de største reklamehusene på markedet, Try og Schjærven, vokser også Schjærvens eget mediebyrå Re:Media. Byråleder Marius Damsleth sier flere nye kunder er på vei inn døren som Foodora, Prisjakt, Pink Lady, Telenor Arena, Formue, Ramirent og telekomselskapet Chili Mobil.

- Vi opplever vekst på flere områder, og lykkes godt med new biz både som mediebyrå og som et hybrid byrå. Vi leverer flere og flere caser i skjæringspunktet medier og reklame, sier Damsleth til Kampanje.

Mediebyrået Re:Media hadde i 2016 en medieomsetning til 530 millioner kroner og Damsleth utelukker ikke at den rekorden står for fall i 2023. Omsetningen blir uansett større enn tilsvarende omsetning i fjor på 462 millioner kroner.

- Mye av veksten i år kommer som følge av god til fangst av retailere i overgangen mellom 2022 og 2023. Men, vi synes også det er gøy ønske en rekke nye kunder inn i byrået den siste tiden, sier mediebyråsjefen i Schjærven-byrået Re media.

- Blir det opp fra 2022-omsetningen som endte på drøye 460 og runder dere en halv milliard igjen?

- Ja, sier han.

Totalt så jobber det rundt 30 mennesker i Re:Media.

- Vi ser på den positive utviklingen som et tydelig signal på at vår kompetanse og kultur, kan konkurrere med globale nettverksbyråer. Vi er glade for den tilliten vi blir utvist, og kommer til å jobbe med hjertet utenpå drakta for å skape verdi for våre nye kunder, sier byrålederen.

Får grønt lys
For en snau måned siden ble det kjent at Try og Schjærven går sammen om å etablere en ny aktør i i det norske mediebyrålandskapet som får navnet Try Schjærven Media. Nylig fikk selskapene grønt lys av Konkurransetilsynet for å etablere selskapet.

. Vi er veldig fornøyde. Det er en del prosesser man ikke tør å gå i gang med før man har fått et godkjentstempel. Nå ligger alt til rette med en hektisk innspurt før jul, sier daglig leder i Trys mediebyrå Try Opt, Gunnar Stensaker.

Både Try Opt og Re Media skal operere som egne selskaper ved siden av det nye byrået Try Schjærven Media. Ambisjonen er fremdeles å komme i gang 1. januar og en av de viktigste ansettelsene er en daglig leder.

- Det er primærfokuset mitt nå. Vi skal involvere lederen i videre strategiarbeid og vekstplaner. Vi har store ambisjoner for selskapet, så det blir mange ansettelser i året som kommer.

- Hvordan har tilbakemeldingene på lanseringen vært?

- Jeg opplever det som utelukkende positivt, særlig fra norske medier som heier på oss og synes det er gøy. Det er også mange positive reaksjoner fra konkurrenter og bransjeprofiler, og vi har fått god respons fra eksisterende kunder og kunder som vi er nysgjerrige på, sier Stensaker.

Relatert